Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sundborns GoIF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Amsbergs SK 20 14 2 4 44
2 Swesom FC A 20 13 4 3 43
3 Nyhammars IF A 20 11 5 4 38
4 Sundborns GoIF A 20 10 4 6 34
5 IF Vikapojkarna 20 10 3 7 33
6 Östansbo IS A 20 11 0 9 33
7 IFK Mora FK U 20 9 1 10 28
8 Skogsbo/Avesta IF A 20 8 2 10 26
9 M.I.L 20 5 4 11 19
10 IF Tunabro U 20 5 3 12 18
11 ??stansbo IS A 0 0 0 0 0
12 Forssa BK U 20 0 0 20 0

Match

Sundborns GoIF A

1 - 3
Sundens IP
9 augusti 2019
18:30

Swesom FC A

Referat

Referat: Sundborns GoIF A - Swesom FC A

Den förlustfria sviten bruten!

Det dukades upp för toppmöte i Dalafemman på fredagskvällen där jagande Swesom FC gästade Sundens IP. Inför matchen återfanns SGoIF på en andraplats med 24 poäng medan Swesom låg hack i häl på fjärdeplatsen med 23 poäng. En 6-poängsmatch stod på spel!

Swesom inleder matchen piggt och det märks att laget är taggat. De sätter hög och tät press från start och flyttar över mer eller mindre hela laget på bollsidan. SGoIF får en jobbig inledning men börjar kunna hantera pressen efter 7-8 minuter och får därefter ett visst spelövertag. Känslan är att SGoIF är på väg att ta över matchen och i momentumet avlossar centrala mittfältaren Johan Strömer en högerkanon strax utanför straffområdet som tar i överdelen av ribban och studsar rakt upp i luften. Men när det kändes som att SGoIF ätit sig in i matchen rasslar det istället till i Sundborns nätmaskor i den 16:e minuten. Ett bolltapp på högerkanten av mittplanen sätter Swesom i en spelvändning - och då går det fort. Gästerna tar sig högt upp på sin vänsterkant där de slår ett inlägg som går över Nicklas Eriksson i hemmamålet och tar i insidan av stolpen varpå bollen studsar in mitt framför mål där en Swesom-spelare är först på bollen för att enkelt kunna stöta in den i mål. 0-1.

Efter målet börjar Sundborn få det motigt igen och Swesom vinner mycket boll med sin press samtidigt som SGoIF har förvånansvärt svårt att spela sig ur förstapressen där flera spelare har märkbara problem med förstatouchen. Bortalaget skapar även en del målchanser men hemmaförsvaret lyckas reda ut stormen till halvtidsvilan. Paussnacket handlar mycket om att slå bort förstapressen genom att byta kant med diagonala bollar från backlinjen samt ta mer djup av mittbackarna i syfte att spela runt pressen.

Det blir dock en kalldusch tidigt i 2:a halvlek när SGoIF återigen spelar bort bollen på högerkanten nära mittlinjen. Efter att ha inledningsvis framgångsrikt försökt rulla sig ur pressen med 1-2 tillslag spelades bollen ovärdigt nog ut över sidlinjen till ett inkast vilket Swesom tar snabbt och kastar upp längs kanten samtidigt som SGoIF:s försvar inte är på tårna. Swesoms snabba forward kommer fri med Eriksson och lyckas skruva in en låg bredsida invid bortre stolpen från snäv vinkel. 0-2. Ett tungt mål att släppa in för SGoIF som under pausen upplevdes bestämda i att vända på matchen.

Matchen är därefter hyfsat jämn men det är Swesom som skapar de farligaste chanserna på sina spelvändningar. SGoIF flyttar fram mittbacken tillika debutanten Emil Anåker från mittbacken upp på det centrala mittfältet. Spelet börjar därefter bli bättre från hemmalaget, men det är inte mycket av det som sades i paus som också anammades på planen. Mustafa Alibakhshi kommer in på högerkanten med en halvtimme kvar och är en av få som behåller lugnet med boll under hårt satt press från bortaspelarna, varpå det skapas en del farligheter från högerkanten. Och det är just "Musse" som reducerar i den 84:e minuten efter att ha satt stolpreturen från forwarden Alexander Östmarks avslut. Matchen vaknade till liv på allvar och det kändes som att vad som helst skulle kunna hända, vilket det även gjorde - men inte så som SGoIF önskat sig. Bara minuten senare skickar Swesom upp en långboll ner på sin högerkant, varpå en felträff till SGoIF-rensning hamnar snett inåt i banan centralt framför straffområdet där en Swesom-spelare fångar upp bollen och skruvar in den lågt vid första stolpen - vilket antiklimax! Det hann aldrig bli någon riktig nerv även om Östmark har en nick som möjligtvis är över mållinjen med minuten kvar av matchen. Matchen slutar 1-3 och utifrån den totala matchbilden var det både ett rättvist och talande resultat.

Stor besvikelse i SGoIF som förlorade en tävlingsmatch på hemmaplan för första gången på över 2 år. Det är många spelare som inte kommer upp i sin nivå och nog var det många självkritiska spelare efter matchen. Att SGoIF inte lyckas ta sig ur förstapressen samt tappar för enkla bollar på mittplanen är största anledningen till såväl förlusten som besvikelsen. Laget visste hur de skulle göra men lyckades ändå inte genomföra det, mycket p.g.a. av slarv orsakat av stress. En kollektiv kollaps. En spelare som dock gör det bra matchen igenom är den tidigare Svärdsjö IF-spelaren Emil Anåker som knappt gör ett misstag i sin debut i den rödvita dressen, varpå han också belönades av matchsponsorn Blixbo Cement till matchens lirare i hemmalaget.

Härnäst väntar Östansbo IS borta i Ludvika nu på torsdag. Räkna med ett rejält taggat gäng som vill ta revansch på sig själva!
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Mustafa Alibakhshi 1 1 0 0 0 1
Alexander Östmark 1 0 0 0 0 0
August Enarsson Bernard 1 0 0 0 0 0
Daniel Westling 1 0 0 0 0 0
Emil Anåker 1 0 0 0 0 0
Filip Laudon 1 0 0 0 0 0
Jacob Dahl 1 0 0 0 0 0
Johan Strömer 1 0 0 0 0 0
Jonathan Sörensen 1 0 0 0 0 0
Marcus Damberg 1 0 0 0 0 0
Mattias Öhlund 1 0 0 0 0 0
Petrus Granar 1 0 0 0 0 0
Richard Sörensen 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nicklas Eriksson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 15 jun 2019, 15:00 Swesom FC A - Sundborns GoIF A 4 - 1